Maar een 25e verjaardag moet natuurlijk niet één, maar twee dagen gevierd worden.

 

Zaterdag gaan we door met het originele idee, gebaseerd op het bekende TROS-programma “TER LAND, TER ZEE EN IN DE LUCHT”, waarbij de deelnemers met een zelf in elkaar geknutselde tobbe van een schans naar beneden rijden en zo snel mogelijk de bel proberen te bereiken.

 

Vele jaren werden de deelnemers nog gescheiden van de bel door een obstakel maar aangezien het de 25e editie is gaan we ‘back-to- the-beginning’. Aan de start worden de deelnemers naar beneden geduwd om met een degelijke snelheid van de schans (met een helling van 20°) te razen. Die schans versmalt op het einde van 2.5m naar 1.5m. Vanaf deze schans glijden de deelnemers rechtstreeks in het water. Eenmaal in het sop varen/pedellen/… de deelnemers zo snel mogelijk naar de bel om zo prachtige prijzen binnen te halen. Indien je veel zin hebt om deel te nemen, maar te lui bent, te onhandig bent of in tijdsgebrek zit kan je ook deelnemen met onze eigen tobbe: de tobtobbe!

 

Schrijf alvast 2 september in jullie agenda, wij kijken alvast uit naar jullie originele, ingenieuze constructies. Vergeet ook niet van het reglement er eens op na te lezen.

Tot dan!

 

VVK €8 (combi ticket vrijdag & zaterdag samen)

ADD €3 (enkel zaterdag ticket)

 

chiromachelen@gmail.com

kajmachelen@gmail.com

 

 

Presentatie ‘Tomas De Soete & Babette Moonen’

Ontwerp www.artessa.be