Zaterdag

3 september

Zaterdag gaan we door met het originele idee, gebaseerd op het bekende TROS-programma “TER LAND, TER ZEE EN IN DE LUCHT”, waarbij de deelnemers met een zelf in elkaar geknutselde tobbe van een schans naar beneden rijden en zo snel mogelijk de bel proberen te bereiken.

Vele jaren werden de deelnemers nog gescheiden van de bel door een obstakel, maar aangezien Tobbedansen dit jaar 30 jaar bestaat grijpen we naar een nog nooit vertoond concept. Aan de start worden de deelnemers naar beneden geduwd om met een degelijke snelheid van de schans (met een helling van ± 20°) te razen. Die schans versmalt op het einde van 2.5m naar 1.5m. Vanaf deze schans komt de tobbe niet meteen op het water (zie onderstaande foto) maar op een ponton. Eenmaal op het ponton is het de bedoeling om op het einde binnen de aangeduide zone te remmen zodat de tobbe in de zone staat. Eenmaal de tobbe binnen de zone staat springen de deelnemers zo snel mogelijk naar de bel (2 meter) om prachtige prijzen binnen te halen. Vergeet zeker niet om het reglement er eens op na te lezen, hierin is duidelijk uitgelegd wat wel en niet mag.

parcour

Inspiratie nodig? Kijk hier hoe het moet:

Zaterdag na de prijsuitreiking gaan we door met een tweede spetterend feestje om 30 jaar tobbedansen te vieren. Dit wordt op gang getrokken door THE HAPPY SUSPENDED, waarna THE AMAZING FLOWERS (gekend van de Gentse feesten, Palm Parkies, Radio MNM…) het feest compleet zullen maken na het vuurwerk. Opnieuw sluiten we de avond af met wat hippe beats van MC Captain Soundsystem waarna het duo van Sïmplex de ambiance zal verzorgen tot 4u.

Schrijf 3 september 2022 dus in jullie agenda, wij kijken alvast uit naar jullie originele constructies en het feestje achteraf, jullie hopelijk ook.

Tot dan!