Zaterdag

4 september

Zaterdag gaan we door met het originele idee, gebaseerd op het bekende TROS-programma “Ter land, ter zee en in de lucht” waarbij de deelnemers met een zelf in elkaar geknutselde tobbe van een schans naar beneden rijden.

Tobbe

Vele jaren werden de deelnemers nog gescheiden van de bel door een obstakel maar dit jaar gaan we terug naar een nieuw concept. Aan de start worden de deelnemers naar beneden geduwd om met een degelijke snelheid van de schans (met een helling van 20°) te razen. Die schans versmalt op het einde van 2.5m naar 1.5m. Vanaf deze schans komt de tobbe niet direct op het water (zie foto hieronder) maar op een ponton. Eenmaal op het ponton is het de bedoeling om op het einde zo kort mogelijk te remmen voor de lijn. De tobbe die dit jaar het dichtst voor de rand weet te stoppen, wint Tobbedansen 2021. Maar Tobbedansen zou Tobbedansen niet zijn moesten we het jullie zo gemakkelijk maken. De Tobbe mag dit jaar niet uitgerust zijn met een klassiek remsysteem. Vergeet niet om het reglement er eens op na te lezen, hierin is duidelijk uitgelegd wat wel en niet mag.

parcour

Zaterdag na de prijsuitreiking voorzien Uncle Phil, Alpha Party en Sïmplex ons van muziek. Ook dit jaar is er terug vuurwerk om 22u! Afsluiten doen we de zaterdag om 4u.