Zaterdag

31 augustus

Zaterdag gaan we door met het originele idee, gebaseerd op het bekende TROS-programma “TER LAND, TER ZEE EN IN DE LUCHT”, waarbij de deelnemers met een zelf in elkaar geknutselde tobbe van een schans naar beneden rijden en zo snel mogelijk de bel proberen te bereiken.

Tobbe

Vele jaren werden de deelnemers nog gescheiden van de bel door een obstakel maar aangezien het de vorige editie zo een spektakel was, blijven we bij ons alloude concept. Aan de start worden de deelnemers naar beneden geduwd om met een degelijke snelheid van de schans (met een helling van 20°) te razen. Die schans versmalt op het einde van 2.5m naar 1.5m. Vanaf deze schans glijden de deelnemers rechtstreeks in het water. Eenmaal in het sop varen/pedellen/… de deelnemers zo snel mogelijk naar de bel om zo prachtige prijzen binnen te halen. Hier zullen de deelnemers echter merken dat de bel op 3.5m boven het water hangt. Aan jullie dus om een ingenieuze constructie in mekaar te zetten. Vergeet ook niet om het reglement er eens op na te lezen.

parcour

Kajak

Indien je veel zin hebt om deel te nemen, maar te lui bent, te onhandig bent of in tijdsgebrek zit, kan je ook deelnemen met onze eigen tobbe: de tobtobbe! Dit is een kajak die met ons eigen systeem te water gelaten wordt waarna jullie naar de bel (die voor dit klassement wel op de normale hoogte hangt) kunnen pedellen.

Afterparty

Maar dit is nog niet alles, zowel voor als na de prijsuitreiking gaan we nog door met een tweede spetterend feestje. Voor de prijsuitreiking zullen Jordy en Gaelle, een Machels duo, vele harten doen smelten met enkele zeemzoete covers. Om de sfeer na de prijsuitreiking op te wekken zullen de mannen en vrouwen van Louie Louie enkele funky sixties beats brengen. Na het vuurwerk wordt de sfeer te verzekerd door de partyband Smashdance, bekend van de Gentse Feesten. Om het kot tenslotte volledig af te breken zullen eerst Linde Merckpoel en daarna Proudmich aan de draaitafel staan.

Tickets

Voor diegene die een combiticket konden bemachtigen is ook de toegang voor zaterdag gratis. Indien je door stom toeval vrijdag niet aanwezig kan zijn, is er nog steeds te mogelijkheid binnen te geraken en dit voor een prijsje van 4 euro (kinderen onder 14j gratis). Tot dan!